Duurzaamheid

Wij vinden dat je als ondernemer een grote ecologische voetafdruk hebt en hier iets mee moet doen. Daarom doen wij ons best om ons zoveel mogelijk duurzaam te ondernemen.

Lokale leveranciers: We kopen onze producten zoveel mogelijk in bij lokale leveranciers, zodat er zo min mogelijk sprake is van vervuilend transport. Onze wijn kopen we in bij Marius, de biologische frisdranken bij Quench, groente en fruit bij Rudie Otten, de verse vis bij Holland Vis & de koffie en thee bij Kali Tengah.


De vis:

Onze verse vis bestellen wij bij Holland vis in de haven van Scheveningen. Holland vis is een MSC en HACCP gecertificeerde visleverancier.De tonijn komt uit Sri Lanka en wordt onder duurzame condities gevangen en verwerkt. Helaas wil dit nog niet zeggen dat de vis tot de “groene” vissen behoort, maar al het mogelijke wordt gedaan om de tonijn stand stabiel te houden.De zalm wordt gekweekt in Noorwegen en wordt onder een Global Gap label geproduceerd. Global Gap zorgt voor de controle op milieubelasting, voeding en duurzaamheid van de vis. De garnalen die wij gebruiken zijn een kweek product.


Groente en fruit:

Rudie Otten groente en fruit maakt zoveel mogelijk gebruik van producten van lokale boeren om zo de transport van seizoensgebonden producten zo laag mogelijk te houden.


Kali Tengah:

Kali Tengah vindt het belangrijk om te weten waar hun producten vandaan komen en dat de omstandigheden goed zijn. En dan niet alleen dat de thee bijvoorbeeld uit Japan komt, maar écht waar het vandaan komt. Dus tot de coöperatie of plantage aan toe. Hiervoor werken zij samen met import partners die de boeren goed kennen en een eerlijke prijs betalen. Daarom past Giraffe Coffee Roasters ook goed bij Kali Tengah. Giraffe selecteert koffie op smaak maar niet op keurmerk en kiest voor bewust geproduceerde koffie. Koffie die is geteeld met respect voor de natuur maar ook de mensen die de koffie telen, plukken en verwerken. Voor Giraffe is koffie ‘geen handel in eerlijkheid’, logo’s of certificaten. Eerlijke koffie vloeit voort uit het streven naar hoge kwaliteit, exacte traceerbaarheid en kennis van arbeidsomstandigheden.


Restaurant:

Beide filialen worden verlicht door middel van led verlichting en wij recyclen ons frituurvet. Ook scheiden we het restafval, plastic afval, karton en glas. En hebben zoveel mogelijk nieuwe apparatuur zoals koelingen, vaatwassers en koelwerkbanken die zuinig zijn.

Verpakkingen:
Wij hebben duurzame bakjes voor afhaal, bezorgen & catering 🍃 Deze bakjes worden gemaakt van rietsuiker en karton en zijn daardoor 100% plastic vrij en beter voor het milieu.


Bezorging met de fiets:

Wij bezorgen onze sushi in samenwerking met Vince Delivery. Een lokaal duurzaam transportbedrijf voor horeca, die alleen met (race)fietsers werkt.


Too good to go:

Geniet van onze overtollige producten door middel van een nieuwe app too good to go. Via deze app kan je eten voor dezelfde dag bestellen, wat anders dezelfde avond nog moet worden weggegooid door verschillende winkels en restaurants. Dat is natuurlijk echt heel zonde, want het is net zo lekker! Voor een klein prijsje krijg je een grote verse maaltijd. De missie van too good to go is om wereldwijd voedselverspilling te verminderen en wij helpen daar graag aan mee! www.toogoodtogo.nl